Igazi Belvárosi show a Károly körúton

Igazi Belvárosi show a Károly körúton
Igazi Belvárosi show a Károly körútonIgazi Belvárosi show a Károly körúton
 

A pénteki ünnepélyes átadást követő hangulatos projektzáró rendezvény szombaton is folytatódott a Budapest Szíve Családi Nap keretében a megújult Károly körúton a Városháza parkban. Az árusok már kora délelőtt kinyitották sátraikat, hogy a remek programok mellett pompás ízek is várják a kikapcsolódni vágyókat, így a parkot betöltötte a Töki Pompos és a kürtöskalács illata.

A programok egész nap zajlottak és családias hangulat várta a látogatókat. Míg a szülők a koncerteket és kvízjátékokat élvezték a gyerekeket játszóház és ugrálóvár szórakoztatta. Mindenki találhatott ízlésének és érdeklődésének megfelelő kikapcsolódást. Nagyon sokan kerékpárral érkeztek a helyszínre, hiszen a Károly körút egyik legújabb különlegessége a mindkét oldalon kiépített kerékpárút. A biciklisták ezúttal nemcsak a biciklisávot próbálhatták ki, hanem egy különleges szépségversenyre is regisztrálhattak, amelyben kiderült ki a legtrendibb kerékpáros a Belvárosban. A versenyben az is kiderült kinek passzol legjobban az öltözéke a kerékpárjához. Sokan regisztráltak és játszottak interaktív játékokat a Budapest Pavilonban, amely a fesztivál után itt is nagy sikert aratott. A jelentkezőkről virtuális budapesti háttér előtt fotó is készült, amelyet e-mailben elküldhettek maguknak.

Sokan élvezték a színpad előtt a Budapest Csillaga tehetségkutatót. Estére el is dőlt ki a legtehetségesebb, vagyis ki lett Budapest Csillaga. Különleges szellemi kihívást tartogatott a nagy várostörténeti kvízjáték, ahol bárki csillogtathatta várostörténeti tudását. Délután Dombovári István stand up comedyje csalt mosolyt a fiatalabb és idősebb nézőközönség arcára, majd romantikusabb pillanatok következtek, hiszen a rohanó világváros emberi arca villant fel a személyes budapesti történetekben. Este azután igazi karibi hangulatú koncert zárta a programokat. A Ladánybene 27, Magyarország első reggae zenekara varázsolta el Budapest Szívét és a nagyszámú közönséget.