Családi Nap az ókori romok mellett

Családi Nap az ókori romok mellett
Családi Nap az ókori romok mellettCsaládi Nap az ókori romok mellett
 

Igazi családi programok várták a Budapest Szíve Program Családi Napján, szombaton a Március 15. téren az érdeklődő budapestieket és az erre sétáló turistákat. Az előző esti Hot Jazz Band koncert után sokan jöttek el ismét, hogy élvezzék a jó hangulatot, a kellemes ízeket a kézműves kirakodóvásárt és elmerüljenek a Belváros megújult terének forgatagában. Aki itt volt ezen a szombati napon sem csalódott, hiszen a Contra-Aquincum történelmi kövei mellett feléledt a régi pesti korzó.

Már 10 órakor különleges látványosság vonzotta a színpad elé különösen a férfiakat. A kifutón a legendásan csinos pesti lányok közül választotta ki a szakavatott zsűri és a közönség a Belváros egyik legszebb terének legszebb hölgyét. Sokan a város leghosszabb padjáról figyelték a látványosságot, mely ekkor akár még hosszabb is lehetett volna, hiszen érdeklődőből nem volt hiány.

A csodálatos lányokat egy igazi európai show követte a színpadon. A különleges viseletekbe öltözött modellek Európa fővárosait hozták el Budapest Szívébe. Lehetett találgatni, melyik viselet melyik ország karakterére jellemző. Párizs, London vagy Bécs? Találgatott a vidám tömeg.

Hogy a hangulat még oldottabb legyen, arról az Erdélyi Humorfesztivál győztese, Felméri Péter gondoskodott, de nem hiányzott a könnyed irónia a környezetvédelmi divat-show ruhakölteményeiből sem. A közönség eldönthette, hogy a nejlonzacskó vagy a műanyagpalack, esetleg a kidobott újságpapír alkalmas-e jobban kisestélyinek.

A játékosság és a tudás nagyon hasznos ötvözete volt a csodálatos panoráma előtt megrendezett Nagy Várostörténeti kvízjátéknak. Ha eddig nem tudtuk, most minden kiderült a kérdésekből és a válaszokból Budapest múltjáról és jelenéről. Persze nyeremény és ajándék is volt bőven a tudás mellett!

Este hatkor az is táncra perdült, akit eddig elnehezítettek a jóféle ízek és a folyamatosan pergő programok. A színpadon a Twist együttes varázsolt valódi házibuli helyszínt a megújult Március 15. térből. Szálltak a légben a hatvanas évek hangulatos dallamai, de szerencsére a gyepszőnyeget senki sem csavarta fel. Igazi bulival köszöntötte lakóit a Belváros megújult tere.