Köszöntő

Budapest szíve program
Budapest szíve programBudapest szíve program
 

Mi a Budapest Szíve Program?

A Budapest Szíve Program alapvető célja, hogy erősítse a történelmi belváros kulturális, kereskedelmi és igazgatási szerepét. Az elmúlt időszakban megfigyelhető szigetszerű városrehabilitációs kezdeményezések helyett egy olyan szemlélet alapján törekszünk Budapest központjának megújítására, amely a belvárost egy fejlesztendő egységként kezeli.

A program céljai

  • Csökkenteni az átmenő gépkocsiforgalmat.
  • A gyalogos és kerékpáros közlekedés feltételeinek megteremtésével visszaadni a belvárost az itt élő, itt dolgozó embereknek és az idelátogató turistáknak.
  • A megújult belváros hangulata, a tisztább levegő, a sétálóutcák, a parkok és fasorok, a színvonalas közösségi terek, az új vendéglátóhelyek, illetve a pihenésre csábító teraszok élhetővé és vonzóvá tegyék Budapest szívét.

 

A Budapest Szíve Program Fővárosi Önkormányzat által megvalósuló projektjei

Március 15. tér megújítása – elkészült
Károly körút átépítése – elkészült
Középen vezetett buszsáv kiépítése a Belváros új főutcájához kapcsolódóan – tervezés alatt
Széchenyi István tér megújulása – tervezés alatt

Fenntartási feladatok

Az Európai Unió előírásainak megfelelően az uniós finanszírozásból megvalósuló projektek átadása után 5 évig maradéktalanul el kell végezni a fenntartási feladatokat, és meg kell őrizni a létrehozott műszaki tartalmat. Ez nem csak az újszerű állapot, hanem az egységes arculat megőrzése végett is fontos.